Trzy Platynowe Megawaty oraz wyróżnienie za największą liczbę pozyskanych klientów na rynku gazu to nagrody jakie Towarowa Giełda Energii przyznała Noble Securities jako wyrazy uznania dla ubiegłorocznej aktywności brokera na rynkach organizowanych przez tę instytucję.

Noble Securities w 2014 r. wprowadził do ASO Catalyst 28 serii obligacji korporacyjnych 15 emitentów o wartości ponad 863 mln zł. Wynikiem tym dom maklerski zyskał uznanie GPW, która nagrodziła go za największą liczbę serii obligacji korporacyjnych wprowadzonych do ASO Catalyst, potwierdzając w ten sposób szczególną aktywność brokera na tym rynku.

Noble Securities wprowadził do swojej oferty rachunek Intraday, dzięki któremu klienci brokera mogą korzystać z niższego niż standardowy depozytu zabezpieczającego na kontrakty terminowe na WIG20. Jak sama nazwa rachunku wskazuje, preferencyjna stawka depozytu zabezpieczającego dotyczy transakcji daytradingowych czyli takich kiedy klient w trakcie tej samej sesji giełdowej otwiera i zamyka pozycje.