W dniu dzisiejszym działalność rozpoczął rynek gazu, organizowany przez Towarową Giełdę Energii. Dzisiaj również została zawarta pierwsza transakcja błękitnym paliwem, w której Noble Securities miał zaszczyt pośredniczyć.

Dom maklerski Noble Securities został uhonorowany tytułem Partnera Mennicy Polskiej 2012 i nagrodzony statuetką Medalu Nagrodowego Merentibus. Nagroda, przyznawana corocznie dla najlepszych parterów Mennicy Polskiej, została wręczona podczas uroczystej gali, która odbyła się 12 października 2012 r.

Dom maklerski Noble Securities S.A. w ramach strategii rozwoju marki Noble Markets, otworzył pierwszy zagraniczny oddział w Rumunii obsługujący klientów zainteresowanych inwestycjami na rynku forex.

Tylko w pierwszym półroczu 2012 r. Noble Securities pozyskał ponad 800 mln zł dla 13 firm z różnych branż gospodarki w drodze emisji akcji i obligacji. W ciągu 2 ostatnich lat broker pozyskał ponad 2,5 mld zł dla spółek, które dzięki wsparciu finansowemu realizują swoje strategie rozwoju.

Noble Securities jako pierwszy dom maklerski w Polsce udostępnia swoim Klientom aplikację Noble Markets MT5 umożliwiającą handel zarówno na rynku forex, jak i na rynku podstawowym GPW.

Noble Securities z początkiem kwietnia uruchomił nową wersję strony internetowej. Nowa odsłona serwisu, bardziej przejrzysta i wzbogacona o dodatkowe treści, jest dostępna pod dotychczasowym adresem www.noblesecurities.pl. Odświeżony układ graficzny zachowuje linię wizualną domu maklerskiego, a wprowadzone funkcjonalności nawiązują do obecnych standardów serwisów internetowych instytucji finansowych.

Ponad 1,2 mld zł trafiło w ubiegłym roku do 22 spółek, które przy wsparciu Noble Securities SA, przeprowadziły w sumie 49 publicznych i niepublicznych emisji akcji i obligacji.