NOBLE Securities SA po raz kolejny został wyróżniony nagrodą Towarowej Giełdy Energii - „Platynowy Megawat” - za największą aktywność na Rynku Praw Majątkowych w zakresie Odnawialnych Źródeł Energii w 2010 roku. W ręce NOBLE Securities SA trafiła również nagroda „Maklera Roku” za najwyższy poziom realizacji zleceń na Rynku Praw Majątkowych w roku 2010.

Obniżona prowizja maklerska, bezpłatne otwarcie i prowadzenie rachunku papierów wartościowych oraz wsparcie w działaniach inwestycyjnych na rynku kapitałowym to tylko niektóre z pozycji zawartych w ofercie NOBLE Securities S.A., jaką broker zamierza zachęcić pracowników PZU S.A. do rozpoczęcia swojej aktywności na rynku kapitałowym za jego pośrednictwem.

Z dniem 4 marca 2010 roku działalność rozpoczął kolejny, dziewiąty Punkt Obsługi Klienta NOBLE Securities SA. Jest to jednocześnie drugi oddział utworzony w tym roku. Nowa placówka brokera zlokalizowana jest w Gdańsku przy ul. Grunwaldzkiej 48/50.

NOBLE Securities SA został wyróżniony za największą aktywność na Rynku Praw Majątkowych prowadzonym przez Towarową Giełdę Energii SA. „Platynowy Megawat” został wręczony w dniu 22 stycznia br. podczas konferencji wieńczącej 10-lecie funkcjonowania TGE.