Już w pierwszym kwartale 2015 r. Noble Securities zaoferuje klientom usługę doradztwa inwestycyjnego. Będzie to odpowiedź brokera na zauważalną potrzebę bardziej profesjonalnej obsługi inwestorów, pozwalająca maklerom zarówno na przekazywanie bieżących informacji rynkowych, jak i na rekomendowanie najlepszych rozwiązań inwestycyjnych opartych na wiedzy i doświadczeniu specjalistów.

Noble Securities, oferujący platformę forexową Noble Markets, zaprasza na szkolenia poświęcone metodologii Volume Spread Analysis, technice inwestowania zyskującej coraz większą rzeszę praktyków na całym świecie. W ramach akcji edukacyjnej broker zorganizuje webinarium oraz szkolenia stacjonarne, a także udostępni tematyczny e-book, przygotowany przez Rafała Glinickiego, jednego z najskuteczniejszych inwestorów indywidualnych.

W 2013 roku Noble Securities, kolejny rok z rzędu, był najaktywniejszym domem maklerskim na Rynkach Energii Elektrycznej z fizyczną dostawą, organizowanych przez Towarową Giełdę Energii. NS pośredniczył również w największej liczbie transakcji w Rejestrze Świadectw Pochodzenia. Aktywność Noble Securities została dostrzeżona przez Organizatora tych rynków, co znalazło wyraz w otrzymanych wyróżnieniach.